tisdag 17 december 2013

Hälsofest

Kära blogg, idag delar vi med oss av två boktips. Plus en dikt om en hund.

Lagar fisksoppa nämligen, en alldeles enastående fisksoppa som stått på repertoaren sedan, ja slutet på 70-talet ungefär. Har fått mycken beröm för den genom åren. Men soppan är inte min, berömmet borde rätteligen tillfalla Margot Nycop och hennes bok Hälsofest. Där finns också andra favoriter: Ratatouille förstås, och köttbullar med vitlök (tror vitlök finns i alla recept) och coq-au-vin. Men fisksoppan, den kan man inte missunna någon. Gissar dock att boken kan vara lite knepig att få tag på, då blir det till att prata med fjärrlåneansvarig på biblioteket.



Nästa tips: Lars Gustafsson: Fru Sorgedahls vackra vita armar. Vilket känns som det bästa på mången år. Bra har han förstås alltid skrivit. Faktiskt skriver han en sådan flyhänt och elegant prosa att man kan börja undra om den verkligen ska vara så lätt att läsa. Gustafsson är ju inte vilken dussinförfattare som helst, borde det inte ta emot lite då. Nix.


Hunddikten ska inte heller undanhållas, av Lars Gustafsson även den.  Elegi över en död labrador, återfinns i Artesiska brunnar, cartesianska drömmar från 1980. Går även bra att läsa här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar